zaterdag 21 november 2009

10 december Energie Lokaal

Pauline Westendorp:

Graag stuur ik jullie bij deze de voorlopige uitnodiging voor 10 december as. De vierde workshop particuliere energie, ook wel Nieuwe Nutsbedrijven , lokale energiebedrijven of duurzaam decentraal geheten. Organisaties die duurzaam energie uit lokale bronnen produceren. Onder de noemer ENERGIELOKAAL huren een aantal organisaties De Balie in Amsterdam af. Het gonst er de 10e van lokale energie!

Graag vraag ik jullie de voorlopige agenda te lezen, te beoordelen of het iets voor jou is (of voor iemand anders die je kent, graag doormailen!). Het doel is enerzijds de bestaande initiatieven op het gebied van lokale energie bekendheid te geven (we hebben nu een lijst met zo’n 45 gerealiseerde initiatieven). Anderzijds willen we de kansen en hindernissen benoemen en zoveel mogelijk oplossen.

De ervaring is dat er bij deze workshop specialisten komen op juridisch gebied, financieel gebied, organisatorisch gebied en daarnaast particulieren, lokale, regionale en landelijke overheid, corporaties en ontwikkelaars, leveranciers van apparatuur, etc.

De locatie van de bijeenkomst op 10 december is De Balie op het Leidseplein in Amsterdam. De Balie is die dag niet alleen gehuurd door ons, maar ook door de organisatie van Boer zoekt Buur en de Zonvogel, die voorafgaand aan onze workshop, tijdens en na afloop programma’s hebben. Voor de breed geinteresseerden: om 10:30 start het programma van Boer zoekt Buur, en om 18:00 start de ledenvergadering van de Zonvogel, ook allemaal in De Balie.

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:
12:15 ontvangst met lunch
13:15 presentatie van 10 “energielokaal” parels
14:00 parallelsessies (waarvan 1 kennisuitwisseling, kansen en hindernissen rondom lokale energie, de bekende workshop van NEWNRG)
16:00 terugkoppeling parallelsessies, toelichting AWARD uitreiking voor lokale energie initiatieven in het voorjaar van 2010 en Boer zoekt Buur deel 2.
17:00 borrel

Ook wordt deze bijeenkomst omlijst door informatieve posters met voorbeeldprojecten op het gebied van lokale energie.

De kosten zijn zoals gebruikelijk €50 ex BTW, behalve voor particuliere initiatieven die hun plan presenteren in het programma of op een poster (meld je aan als je dit wilt voorleggen).

De definitieve agenda volgt! Aanmelden kan al, via pauline@newnrg.nl. Let op, de plaatsen voor de workshop zijn beperkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten